Middag på 10 minuter – Carbonara koreana

Våren ropar på oss att komma ut! Då är det perfekt med måltider som man raskt slänger ihop – men som smakar desto mer. Jennie Walldén, tevekock med restaurang i Malmö, hämtar inspiration i olika asiatiska kök. Här bjuder hon på ett recept från sin kockbok Mycket smal på nolltid (Bonnier Fakta)

Ända sedan jag bodde i Italien som tonåring har jag älskat carbonara. Så mycket att jag bestämde mig för att göra en egen version av den här klassikern. Varsågoda – carbonara med min koreanska twist.

Carbonara koreana (2 portioner)

Du behöver:
200 g äggnudlar
100 g rökt sidfläsk eller bacon
neutral rapsolja till stekning
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1 1/2 msk koreansk soja (eller japansk soja)
2 tsk sesamolja
1 tsk strösocker
salt och nymald svartpeppar
2 salladslökar
2 tsk rostade sesamfrön
1 rejäl näve riven parmesan

Gör så här

  1. Koka nudlarna al dente i välsaltat vatten, 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Skölj i iskallt vatten i durkslag tills nudlarna är kalla. Låt rinna av.
  2. Skär fläsket i tärningar. Stek i en het stekpanna tills det är krispigt. Finhacka vitlök och låt steka med i cirka 1 minut på slutet.
  3. Vispa ihop ägg, soja, sesamolja och socker. Smaka av med salt och rejält med nymald svartpeppar.
  4. Strimla salladslöken tunt.
  5. Lägg nudlarna i pannan med fläsket och stek i 1-2 minuter tills det är varmt. Vänd runt nudlarna ordentligt, de ska täckas av lite fett från pannan. Häll sedan i äggblandningen samt sesamfrön och blanda väl.
  6. Strössla över salladslök och servera genast med mer svartpeppar och riven parmesan.
NUVARANDE Middag på 10 minuter – Carbonara koreana
NÄSTA Alla pratar AI – här är jobben de kan ta över