Casewgrädde är en fantastisk nöt eftersom den har en förmåga att bli så krämig och god. Den här grädden fungerar bra i alla lägen, till exempel till desserter, eller vid andra tillfällen då man vill ha vispad grädde. 

Casewgrädde (4 portioner)

Du behöver:
4 dl casewnötter, blötlagda 8 timmar.
lite havssalt
1/4 tsk vaniljpulver
5 msk lönnsirap
1 msk färskpressad citronsaft
2-3 dl vatten

Gör så här:
Pulsera alla ingredienser utom vattnet i en mixer. Späd med vatten medan mixern går. Låt den gå på högsta hastighet i 2-3 minuter när krämen har en fluffig gräddliknande konsistens. Servera med en gång.

Recept: Emelie Holm ur boken ”Vegomejerier (Norstedts) Foto: Jason Michael Lang

NUVARANDE Krämig och god casewgrädde
NÄSTA Tonårsfrågan: Kan jag prata mens och sex med mina döttrar?