Helgmums – mandelchoklad i liten kopp

En chokladmousse gjord på mörk choklad och vispgrädde är förstås lyxigt gott. Med kesella, crème fraiche och kakao får chokladdesserten en friskare smak och känns inte så mäktig. Mandelbiskvierna ger en god och knaprig konsistens.

Mandelchoklad i liten kopp (4 portioner)

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 dl lätt crème fraiche
1 dl kesella
1 urskrapad vaniljstång
1 ägg
1/2 dl kakao
2 tsk frystorkat espressopulver
1 dl florsocker
2 dl mandelbiskvier

Gör så här:

  1. Blanda crème fraiche, kesella, vaniljfrön och äggula (spar äggvitan).
  2. Sikta ner kakao.
  3. Rör i kaffepulver och florsocker.
  4. Grovhacka biskvierna och blanda i.
  5. Vispa vitan hårt och vänd ner.
  6. Häll upp i koppar och ställ i kylen.

Av Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

NUVARANDE Helgmums – mandelchoklad i liten kopp
NÄSTA Andas bort din stress – börja redan i dag