Fruktsallad med vit chokladsås

Fruktsallad med vit chokladsås. Ett lyckat smakmöte mellan fräsch frukt, frisk mynta, lime och söt varm chokladsås. Perfekt som avslutning på helgmiddagen.

Fruktsallad med vit chokladsås (4 portioner)

Tid: 25 minuter

Du behöver:
cirka 1 1/2 liter frukt, skuren i bitar, t ex papaya, mango, kiwi, jordgubbar, vindruvor
1 lime, skal och saft
4 msk mynta, hackad
1/2 granatäpple, kärnor
rostade kokoschips

Vit chokladsås
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Frukt:
1. Blanda frukten med lime och mynta.

2. Lägg upp i skålar eller på ett fat.

3. Strö över granatäpplekärnor och kokoschips.

4. Servera med den varma chokladsåsen.

Sås:
1. Grovhacka chokladen.

2. Koka upp grädden i en kastrull och ta från värmen.

3. Blanda ner chokladen och låt smälta.

Av: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Omslag 6-17.indd

 

Detta är ett utdrag ur nya Tara, nummer 6 /2017 . Ta del av hela menyn i tidningen som finns i butik 25 april 2017.

NUVARANDE Fruktsallad med vit chokladsås
NÄSTA Här är de 5 vinnarna i Tara Model Search