Festligt till sommarfikat – Jordgubbspavlova med passionsfrukt & citron

Jordgubbspavlova är verkligen det perfekta kalasbakverket. Den friska citrussmaken, passionsfrukten och myntan bryter fint mot marängens och jordgubbarnas sötma.

Jordgubbspavlova med passionsfrukt och citron (10 stycken)

Tid: 50 minuter + 4 timmar i ugn

Bottnarna kan du baka ett par dagar i förväg och förvara på galler i rumstemperatur. Tänk bara på att inte toppa bottnarna med grädden förrän precis vid servering så att marängen håller sig krispig.

Du behöver:
Bottnar:
2 dl naturella pistaschnötter, grovhackade
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk ättiksprit
1 msk majsstärkelse
1 dl mosade jordgubbar

Fyllning:
3 dl lemoncurd
3-4 passionsfrukter, urgröpta
1 dl hackad mynta
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar

Gör så här:
Bottnarna:
1. sätt ugnen på 125 grader.
2. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
3. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och seg smet. Vänd ner nötter, ättikssprit och majsstärkelse. Vänd försiktigt ner mosade jordgubbar. De ska inte blandas helt med marängen, smeten ska bli marmorerad.
4. Klicka ut 10 maränger på bakplåtspappret.
5. Grädda i mitten av ugnen minst 3 timmar, men gärna över natten. Lägg sedan över marängerna på ett galler.

Fyllningen:
1. Mjukrör lemoncurden. Blanda i passionsfruktskött och mynta. Vispa grädden och vänd ner i blandningen kort innan servering.
2. Klicka grädden på bottnarna precis vid servering. Toppa med jordgubbar och myntablad.

Av: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Omslag 8-17

Detta är ett utdrag ur nya Tara, nummer 8 /2017 . Ta del av hela menyn i tidningen som finns i butik juni/juli 2017.

NUVARANDE Festligt till sommarfikat – Jordgubbspavlova med passionsfrukt & citron
NÄSTA Bonusfrågan: ”Hans exfru styr och ställer”