Lever du i ett vitt förhållande?

Finns det fler som lever i äktenskap utan sex där mannen inte vill. Hur klarar ni andra av det? Min man är snäll allt annat fungerar. Vad gör man? Så skriver signaturen ”ensam” i Tara-snack och ber läsare om råd.

Så kallade vita äktenskap, utan sex, är betydligt vanligare än många tror. Det säger Tomas Böhm, parterapeut och författare till en rad böcker i ämnet. Han fortsätter: Kvinnor blir oftare mer aktiva med åldern än männen. De tröttnar ibland på sina mer gubbiga män. Det förstärks av att kvinnor ofta är några år yngre än sina män. När männen går i pension blir det en ännu tydligare skillnad mellan mannens passivitet och kvinnans lust att resa och upptäcka nya saker.

– Vad gör man när partners helt enkelt inte vill ha sex?
– Kan ett förhållande överleva på ”bara” vänskap?
– Ska vi ställa krav, flytta ut, separera eller helt enkelt hitta sexet någon annanstan?

Det är många frågor – och svar, i Tara-snack. Kliv in i samtalet, ge dina bästa råd eller dela med dig av erfarenheter!

Ur Tara-snack om det s.k. vita äktenskapet:

Det är samma här, jag vill men inte han. Han verkar vara ointresserad av sex inte bara med mig. Märker inte att han dras till andra eller spanar på andra heller….Jag älskar också min sambo men skall inte sticka under stolen med att jag saknar det sexuella. (Anonym)

Lever också i ett vitt äktenskap, han är helt ointresserad, har försökt prata men han säger att han vet inte, vill inte gå i terapi… har nu tagit steget att flytta ut, så nu är vi särbor … (Lea)