Glutenfria blåbärsmuffins

Glutenfria blåbärsmuffins – toppade med blåbär och vit choklad. Perfekt till fikat.

Glutenfria blåbärsmuffins (4-6 st)

Du behöver:

3 ägg
1/2 dl agavesirap
100 g (1-1 1/2 dl) kokosolja
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosfettet i en kastrull och låt svalna något.
  2. Vispa ihop ägg och agavesirap i en skål. Blanda ner kokosfett, mandelmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver.
  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper.
  4. Toppa varje muffin med rikligt med blåbär. Hacka chokladen och lägg på.
  5. Grädda i cirka 20 minuter eller tills muffinsen fått färg.

Av: Ulrika Davidsson Foto: Malte Danielsson (Ur boken: Nya kickstarter med Ulrika, Bonnier Fakta)