Diagnos okänd?

Har du drabbats och sökt hjälp för trötthet, ryggont, hjärtklappning, huvudvärk eller nedstämdhet? Och inte känt dig tagen på allvar av den läkare du mött?

Har du drabbats och sökt hjälp och råd för trötthet, ryggont, hjärtklappning, utbrändhet, oro, värk, stress, klåda, sömnsvårigheter, magkatarr, huvudvärk, andnöd, nedstämdhet, viktuppgång? Och inte känt dig tagen på allvar av den läkare du mött?

I nästa nummer av Tara (i butik den 8 februari) träffar vi kvinnor med diffusa symptom som det kan vara svårt att ställa en rak diagnos på. När det blir upprepade besök hos läkaren utan att man kan sätta fingret på vad det är uppstår en svår situation, både för den drabbade och husläkaren. För hur ska vi kunna vara säkra på att vi inte har en svår sjukdom som läkaren inte hittar?

Eller beror en nedstämdhet, trötthet och sömnproblem på att vi inte äter rätt, inte rör på oss tillräckligt och bär på oro vi kan vara utan? I nästa nummer träffar vi en allmänläkare som förklarar hur problematiskt det kan vara när diagnosen blir … okänd.

Diskutera i Tarasnack där vi har lagt upp en ny tråd under just namnet ”Diagnos okänd”. Och missa inte nästa nummer av Tara där du kan läsa hela artikeln.