Chiafrögröt med granatäpple

Taras hälsocoach Ulrika Danielsson tipsar om en smarrig och nyttig variant på frukostgröten.

Chiafrögröt med granatäpple

1 portion

2 msk chiafrön?
1 dl mjölk
sojamjölk eller mandelmjölk?
saften av 1/2 apelsin
1 nypa kanel?
1 nypa kardemumma

Topping: granatäppelkärnor, mandelspån, torkade tranbär, torkade gula russin

1. Lägg chiafrön i en skål och häll över mjölk.

2. Pressa ner saften av 1/2 apelsin.

3. Strö över en nypa kanel och en nypa kardemumma och blanda om.?

4. Ställ kallt i 30 min eller över natten.

5. Toppa med granatäppelkärnor, mandelspån och torkade tranbär och russin.?

6. Servera med lite mjölk, sojamjölk eller mandelmjölk.

Fler recept med nyttiga fröer hittar du i Tara nr 3 2015!